Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: +373 262 58 348

Comunicat de presă: Ansamblul Brîuleț din Republica Moldova primește costume populare, în cadrul unui proiect finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova

#DRRMRomania

Cei 60 de dansatori ai ansamblului Brîuleț din satul Cubolta, raionul Sîngerei, Republica Moldova se bucură de costume naționale noi în urma implementării proiectului „Dezvoltarea și afirmarea identității etnice prin dotarea ansamblului de dans Brîuleț”, beneficiar de fonduri nerambursabile din partea Guvernului României prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

În cadrul proiectului, pentru cele două grupe de dansatori vor fi achiziționate 30 seturi de costume naționale, marcă a identității culturale românești, în scopul consolidării și promovării identității culturale a comunității prin intermediul artei și tradițiilor locale.

Achiziționarea de costume tradiționale autentice și alte elemente necesare pentru desfășurarea spectacolelor și repetițiilor, prin proiectul cu finanțare de la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, va spori calitatea și autenticitatea reprezentanțiilor pe care le vor susține cei 60 de copii ai grupului Brîuleț.

Ansamblului de dansuri Brîuleț este implicat în numeroase evenimente culturale și festivaluri locale, naționale și internaționale care au ca scop promovarea artei și întărirea legăturilor cu alte comunități și ansambluri populare. Printre acestea, Festivalul Serbările Pădurii organizat an de an în comuna Vorona, județul Botoșani, manifestările organizate cu ocazia zilelor comunelor Aroneanu din județul Iași și Vorona din județul Botoșani, precum și la Zilele orașului  Milișăuți, județul Suceava din România.

Participarea la astfel de evenimente este un bun prilej pentru ansamblul Brîuleț de a promova cultura dansului, a portului popular și a valorilor românești. Prin portul popular ei sunt promotori ai tradițiilor străbune și ai valorilor naționale.

 

Articole Recente