Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: +373 262 58 348

IET „Romanița”

Instituţia de educaţie timpurie „Romaniţa” este amplasată în clădire adaptată în centrul satului Cubolta, pe strada Ştefan cel Mare, fondată în anul 1985.

În anul 2008 cu susţinerea Consiliului Raional şi bugetului local s-a efectuat reparaţia capitală a clădirii. Capacitatea instituţiei era de 3 grupe cu 57 de locuri ocupate de 69 copiide vîrstă preşcolară. Limba de instruire este limba romană. La primul nivel al clădirii se află biroul metodic, blocul alimentar, depozitul produselor alimentare, spălătoria, sala de baie la două grupe şi holul pentru desfăşurarea activităţilo extracurriculare.

Nivelul doi al clădirii dispune de 3 săli de grupă amenajate corespunzător cerinţelor educaţionale şi dotate cu materiale didactice şi literatură de specialitate. Şi pentru copii, trei dormitoare şi trei vestiare.

Terenul grădiniţei este amenajat cu echipament de joacă, sport şi pavilioane. Instituţia dispune de încălzire autonomă pe gaz natural, apă din fîntâna de pe teritoriu. Pentru copii se utilizează apă potabilă OM. Iluminarea corespunde cerinţelor şi normelor sanitaro-igienice.

În anul 2012 cu ajutorul proiectului AO „ProCooperare Regională” Bălţi s-a efectuat reparaţia capitală fiind schimbate ferestrele şi uşile, renovată fasada şi construit WC pe teritoriu.

În anul 2013 din bugetul local a fost schimbată sistema de încălzire, s-a lărgit spaţiul şi s-au efectuat lucrări de amenajare a teritoriului.

În anul 2014-2015 în cadrul programului de asistenţă thnică şi finanţare acordată de Guvernul Romaniei a fos schimbat acoperişul, a fost construită o cloacă pentru canalizare şi a fost amenajat teritoriul cu pavilioane, balansoare, tobogane, scrînciob, nisipiere şi alt echipament de joacă, a fost procurat mobilier în grupe şi material didactic.

Din bugetul APL a fost procurat aspirator, maşină automat de spălat, calculator pentru cadrele didactice, frigider- două unităţi, în blocul alimentar – utilaj şi mese din inox, dulap pentru veselă, maşină de tocat carne. Pentru realizarea curricumului preşcolar şi pregătirea copiilor către şcoală şi viaţă, la solicitarea cererilor părinţilor cu de vîrstă de trei ani, Ministerul Finanţelor oferă transferuri cu destinaţie specială de la bugetul de Stat şi astfel la 01.10.2016 se deschide o grupă de copii cu vîrsta de 3-4 ani în număr de 22 copii.
La moment sînt instituţionalizaţi 90 copii.